martes, 8 de febrero de 2011

Les GRANOTES comparteixen històries amb nosaltres...


En aquesta secció hi trobem alguns contes, els personatges dels quals són GRANOTES. Ens trobem amb diversitat d'històries, però totes elles ens trasmeten una il·lusió, uns valors, uns coneixements,...


En primer lloc, ens trobem amb un conte titulat "El cuento del señor Jeremías Peces" de Beatrix Potter i també il·lustrat per ella. El seu títol original era "The Tale of Jeramy Fisher" i va ser publicat per l'editorial Frederick Warne.
La història tracta d'una granota, la qual es diu Jeremías Peces, que un dia de pluja surt a pescar per poder-se menjar els peixos per sopar, però únicament en pesca un. 
Ara bé, durant la pesca es troba amb altres problemes. Una truita l'engoleix, però l'escup, ja que no li agrada el gust que té. Després aconsegueix escapar i passa l'estona amb els seus amics. Aquella nit, enlloc de menjar-se un plat de peixos, es menja un saltamartí juntament amb els seus amics.

El cuento del señor Jeremías Peces (1906)


Seguidament, trobem "Ranilda" de Mar Pavón, el qual va ser publicat per l'editorial OQO i il·lustrat per Chloé Rémiat.

La protagonista d'aquest conte és la Ranilda, una granota molt guapa, encara que ella no s'ho cregui. Cadi dia és mira al reflex de l'aigua, però sempre acaba posant-se trista, perquè no s'agrada a si mateixa.
Un dia la seva veïna, la tortuga, pensa en gasta-li una broma i li diu a la granota que en realitat és un príncep encantat, però que únicament aconseguirà ser com era si una donzella li dóna un petó. Ranilda, decidida, va a buscar aquest petó, però troba que totes les donzelles són unes antipàtiques, ja que cap d'elles vol donar-li un petó a una granota.
Davant d'aquesta situació, per tant, ens adonem que el que pretén transmetre aquest l'autor amb aquest conte, és el valor de l'amitat i de l'autoestima.
 

Ranilda (2010)

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario